Behandeling van chronische pijn

De behandeling van chronische pijn

Veel mensen met chronische pijn zijn al naar heel veel artsen en ziekenhuizen geweest zonder resultaat. Herken je jezelf hierin? Heb je na al die tijd nog steeds niet de oorzaak gevonden van je pijn? Dan is het tijd om hulp in te schakelen om zo goed mogelijk om te leren gaan met je klachten en belastbaarheid.

Beperkt in je doen en laten

Wat chronische pijn precies is bespraken we al in ons vorige blog. Maar wat te doen als je hier last van hebt? Misschien ben je wel heel erg vermoeid, heb je pijnklachten op meerdere plekken in je lijf, heeft de pijn zich uitgebreid in de loop van de tijd en voel je je inmiddels behoorlijk beperkt in je dagelijkse activiteiten. Hobby’s, sport of de verzorging van je kinderen, je kunt het niet meer doen zoals je gewend was.

Pak de regie terug in handen

Zou je jouw belastbaarheid, uithoudingsvermogen en energie weer willen opkrikken? En wil je daarnaast ook anders leren omgaan met je pijnklachten en met de gedachten die de pijn lijken te triggeren? Er zijn gelukkig behandelingen voor chronische pijn die je daarbij kunnen helpen. Deze behandelingen bestaan vaak uit meerdere facetten.

De eerste intake

Hele complexe gevallen van chronische pijn vragen vaak om een compleet revalidatietraject. Dit wordt normaal gesproken geïnitieerd door een dokter of revalidatiearts. Maar het kan ook voorkomen dat je direct bij ons terecht komt. Wij starten dan met een intake waarbij we kijken waar je op dit moment staat. Wat is je verhaal, wat heb je meegemaakt en wat is je voorgeschiedenis qua pijn? Op basis hiervan kijken we welke behandelingen passend en wenselijk zijn.

Een combinatie van therapieën

Een combinatie van (psychosomatische) fysiotherapie, haptotherapie maar ook ergotherapie, diëtiek en begeleiding bij het opbouwen van beweging en sport geven je inzicht in en leren je omgaan met jouw pijn. Wij proberen er samen met jou voor te zorgen dat je niet teveel beperkt wordt in je dagelijkse activiteiten en dat overmatig piekeren stopt. Ook helpen we je bij een stukje acceptatie van waar je nu staat. Vaak zijn mensen heel erg afgezakt qua lichamelijke en fysieke belastbaarheid en is het de uitdaging ook dat weer op te kunnen bouwen. En dat lukt je vaak niet alleen. Het is dan ook fijn om een heel team om je heen te hebben, samen werken we aan de door jou gestelde doelen!

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? 
Neem contact met ons op.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven