Begeleiding na seksueel trauma

Begeleiding bij seksueel trauma De Basis Weert

De Basis Weert: vele specialismes onder één dak

Naast begeleiding bij seksuele trauma’s bieden we in het Gezondheidscentrum Molenakker in Weert (Midden-Limburg) een combinatie van specialismes aan. Zo kun je bij ons ook terecht voor algemene fysiotherapie, haptotherapiebekkenfysiotherapiesportfysiotherapie, burn-out preventie of een enneagram consult. We werken daarnaast ook veel samen met onze partners, waaronder een voedingscoach, ergotherapeut, coach en logopedist. Het ruime aanbod aan mentale en fysieke begeleiding maakt de Basis uniek en zorgt ervoor dat we altijd Optimale Zorg op maat kunnen bieden.

In onze praktijk zien we regelmatig vrouwen, mannen en kinderen die te maken hebben met negatieve seksuele ervaringen en hier een seksueel trauma aan over hebben gehouden. Herken je jezelf hierin en heb hier last van in je dagelijkse leven? Blijf er dan niet mee rondlopen en neem contact op met de ervaren therapeuten van De Basis. 

Wat is een seksueel trauma?

Een seksueel trauma ontstaat wanneer je na een schokkende gebeurtenis (bijvoorbeeld een negatieve seksuele ervaring) blijft hangen in gevoelens van pijn, angst, woede of eenzaamheid. Het is, niet alleen direct na de gebeurtenis maar ook lange tijd erna, heel lastig om met deze gevoelens om te gaan. Een (seksueel) trauma kan ontstaan als je het gebeurde geen plek kunt geven en het dus niet goed kunt verwerken.

Welke klachten kunnen ontstaan door een seksueel trauma?

Negatieve seksuele ervaringen kunnen leiden tot vage, algemene klachten zoals stress of burn out. Daarnaast kunnen er klachten in het bekkengebied ontstaan, bijvoorbeeld pijnklachten in de buik en/ of bekken, pijn tijdens het vrijen of andere seksuele problemen, klachten bij plassen en/ of klachten bij ontlasten.

Binnen onze praktijk werken onze haptotherapeut en bekkenfysiotherapeut veel samen bij de begeleiding van mensen met een seksueel trauma. De combinatie van fysieke en mentale coaching helpt je negatieve ervaringen uit het verleden los te laten waardoor je weer vrij kan gaan leven. 

Scroll to Top