NIMOC bij stuitklachten

Onze geregistreerd bekkenfysiotherapeuten behandelen regelmatig patiënten met stuitklachten. Zowel acute stuitklachten als langdurige stuitklachten kunnen behandeld worden middels de NIMOC-methode.

Wat is NIMOC?

Stuitklachten kunnen veroorzaakt worden door een scheefstand van het staatbeen en kunnen zeer hinderlijk zijn. Patiënten kunnen klachten krijgen bij bijvoorbeeld het zitten, maar het kan ook heel vervelend zijn bij het opstaan of als er druk op komt. De behandeling is bijna nooit pijnlijk of belastend voor de patiënt.
NIMOC is een vrij nieuwe behandelmethode binnen bekkenfysiotherapie voor het behandelen van rug- en bekkenklachten, waaronder stuitpijn. Deze methode geeft een extra mogelijkheid voor de (bekken)fysiotherapeut om patiënten met stuitpijn, bekkenpijn en/of liesklachten te behandelen. Ook bij patiënten met incontinentieklachten of seksuele pijnklachten verminderen de (pijn)klachten na behandeling met de NIMOC-methode.
De NIMOC-methode is geen behandeling op zich, maar wordt vaak gecombineerd met triggerpointbehandeling. Het komt vaak voor dat patiënten met ernstige klachten, die al tientallen jaren aanwezig zijn, na de NIMOC-behandeling veel minder klachten hebben of zelfs klachtenvrij zijn.
Scroll naar boven