Mindfulness Weert

Mindfulness De Basis Weert

Combinatie persoonlijke ontwikkeling & mindfulness in Weert

Bij de Basis bieden we een combinatiecursus persoonlijke ontwikkeling en mindfulness aan. Deze geven we in onze praktijk in gezondheidscentrum Molenakker in Weert. Aandacht staat bij deze cursus centraal. Voor jezelf, voor anderen en voor het moment. We leven in een onzekere, stressvolle tijd en het kan best een uitdaging zijn om de balans te houden tussen werk, rust en ontspanning. In deze cursus gaan we niet alleen aan de slag met mindfulness, maar gebruiken we ook de inzichten uit het enneagram om jezelf beter te leren kennen en anderen beter te begrijpen.

De Basis Weert: vele specialismes onder één dak

Naast mindfulness bieden we in het Gezondheidscentrum Molenakker in Weert (Midden-Limburg) een combinatie van specialismen aan. Zo kun je bij ons ook terecht voor algemene fysiotherapiehaptotherapiebekkenfysiotherapiesportfysiotherapie, burn-out preventie of een enneagram consult. We werken daarnaast ook veel samen met onze partners, waaronder een voedingscoach, ergotherapeut, coach en logopedist. Het ruime aanbod aan mentale en fysieke begeleiding maakt de Basis uniek en zorgt ervoor dat we altijd Optimale Zorg op maat kunnen bieden.

Persoonlijke ontwikkeling en mindfulness Weert! Bij de Basis verzorgen we regelmatig nieuwe trainingen. Houd onze Facebook pagina in de gaten voor updates of neem contact met ons op om je op te geven.

Wat is mindfulness?

Mindfullness is het makkelijkst te begrijpen vanuit zijn tegendeel: leven op de automatische piloot. In de keuken, tijdens het autorijden, op het werk – let maar eens op hoe vaak we op routine draaien terwijl de denkgeest bezig is met verleden en toekomst.

Toch kennen we ook allemaal ervaringen van volledig aanwezig zijn: de adembenemende zonsondergang, prachtige muziek of een andere intense ervaring. Onze geest is stil, we zijn een en al aandacht. We proeven de rijkdom van het moment.

De huidige ervaring

Mindfulness betekent simpelweg: bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord ‘mindfulness’ vertalen met ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’. Uit deze woorden spreekt openheid. Aandachtigheid richt zich vooral op opmerken. Dit is iets anders dan ‘aandacht’ en ‘concentratie’, waarbij je je richt op één onderwerp.

Intenser leven

Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Met mindfulness leef je intenser. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger.

Bewuste keuzes

Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die tot somberheid en angst leiden. Je kunt beter je grenzen bewaken.

Mindfulness kun je oefenen

Mindfulness is een vaardigheid die je kunt oefenen. Hiervoor is de aandachttraining. De Amerikaan Jon Kabat-Zinn heeft mindfulness met westerse psychologische inzichten verenigd tot de mindfulnesstraining.
Scroll naar boven