Haptotherapie Weert

Haptotherapie Weert

Wanneer haptotherapie?

Haptotherapie kan in veel verschillende situaties inzicht bieden:
 • Gestagneerde ontwikkeling
  Het gevoel hebben niet op je plek te zijn of niet lekker in je lijf te zitten. Onvrede met de bestaande situatie of niet weten wat je wilt en wat je voelt of bezielt.
 • Problemen die verband houden met de overgang van de ene naar de volgende levensfase 
  Bijvoorbeeld van kindertijd naar puberteit, van puberteit naar volwassenheid of van volwassenheid naar middelbare leeftijd.
 • Tijdelijk overbelast zijn 
  Stress, overspannenheid.
 • Acceptatieproblementen aanzien van verlies, ziekte of handicaps
 • Bij seksuele problemen, als je moeite hebt met aanrakingen
 • Traumatische ervaring, verwerking van seksueel trauma
 • Bij onverklaarbare depressies of angsten, faalangst
 • Lichamelijke klachten met een mogelijke psychosomatische oorzaak
 • Hyperventilatie
  wordt veelal geclassificeerd als ademhalingsprobleem, maar het kan ook duiden op een buikprobleem. Als er om wat voor psychologische reden dan ook sprake is van een gespannen en ingehouden buik, bestaat de mogelijkheid dat er een verkeerd adempatroon ontstaat en een normale buikademhaling niet meer mogelijk is. Haptotherapie is dan een mogelijke route om te (her)ontdekken en aan den lijve te ervaren hoe met een ontspannen buik als vanzelf weer een normaal adempatroon ontstaat.

De Basis Weert: vele specialismes onder één dak

Naast haptotherapie bieden we bij De Basis in Weert (Midden-Limburg) een combinatie van specialismen aan. Zo kun je bij ons ook terecht voor algemene fysiotherapiebekkenfysiotherapiesportfysiotherapieseksuele hulpverlening, burn-out preventie of een enneagram consult. We werken daarnaast ook veel samen met onze partners, waaronder een voedingscoach, ergotherapeut, coach en logopedist. Het ruime aanbod aan mentale en fysieke begeleiding maakt de Basis uniek en zorgt ervoor dat we altijd Optimale Zorg op maat kunnen bieden.

Ben je op zoek naar Haptotherapie in Weert? Bij de Basis helpen we je graag weer lekker in je vel! Neem contact op met onze haptotherapeute Sonja Baetsen voor een vrijblijvende intake.

Wat is haptotherapie?

Haptotherapie maakt mensen bewust van wat zij voelen. Het legt een relatie tussen deze gevoelens en de klachten en problemen die mensen ervaren. Haptotherapie kijkt naar wie je op dit moment bent, hoe je functioneert en waar je tegenaan loopt. Als je vooral denkt in termen van effectiviteit en als je minder gericht bent op gevoel, dan is het mogelijk dat zich dit vertaalt in een strak en gespannen lijf: alles onder controle, buik ingehouden en weinig ruimte voor emoties. Vaak zie je in dit geval dat men zich terugtrekt, zich afsluit en zich harder opstelt. Dat is te zien en te voelen in het lijf. Het toelaten van emoties geeft veerkracht, vitaliteit en ruimte tot ontplooiing.

Binnen onze praktijk in Weert is als GZ-haptotherapeut werkzaam:

 • Sonja Baetsen, AGB-code 90-026726, VVH lidmaatschapsnummer: 300
 • Praktijk AGB-code: 90-005611

Als GZ-Haptotherapeut houd ik me aan de kwaliteitseisen van de VVH.

Scroll naar boven