Dry needling

Dry needling De Basis Weert

De Basis Weert: vele specialismes onder één dak

Naast fysiotherapie en dry needling bieden we bij De Basis in Weert (Midden-Limburg) een combinatie van specialismen aan. Zo kun je bij ons ook terecht voor haptotherapiesportfysiotherapieseksuele hulpverlening, een revalidatietraject of enneagram consult. We werken daarnaast ook veel samen met onze partners, waaronder een voedingscoach, ergotherapeut, coach en logopedist. Het ruime aanbod aan mentale en fysieke begeleiding maakt de Basis uniek en zorgt ervoor dat we altijd Optimale Zorg op maat kunnen bieden.

Ben je op zoek naar dry needling in Weert? De gespecialiseerde fysiotherapeuten van de Basis helpen je met liefde! Heb je last van vastzittende spieren, ‘knopen’ of andere spiergerelateerde klachten, dan kan dry needling uitkomst bieden. Neem contact met ons op voor afspraak, een verwijzing is niet nodig. 

Wat is dry needling?

Dry Needling is een specialisatie binnen de fysiotherapie, waarbij er met een ‘droge’ acupunctuurnaald spiergerelateerde klachten in het houdings-en bewegingsapparaat worden behandeld. Met dry needling worden spierverhardingen (myofasciale triggerpoints) aangeprikt met een naald binnen de spier zodat deze weer ontspant.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. Triggerpoints kunnen zich uiten in:
  • Pijn / stijfheid lokaal in een spier en ook pijn elders ‘op afstand’;
  • Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten;
  • Verminderde kracht in de betrokken spier(en);
  • Pijnontwijkend gedrag; je gaat ‘anders’ bewegen;
  • Tintelingen in arm/been, hoofdpijn, duizeligheid.

Hoe voelt Dry Needling aan?

Het inbrengen van het naaldje voel je in principe niet. Wanneer de juiste triggerpoint wordt aangeprikt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een drukkend, krampachtig gevoel. De spier ontspant zich daarna weer, waardoor het bewegen direct makkelijker gaat. Spierpijn en een vermoeid en zwaar gevoel van de behandelde spieren na de dry needling behandeling is normaal, maar vaak van korte duur.

Scroll naar boven